Tuesday, February 21, 2012

Alhamdulillah. Allah dengar doa kami

Assalamualaikum wbt and hallo people!


Alhamdulillah. Bersyukur kepada Allah swt atas segala yang Dia berikan kepada kami. Alhamdulillah Allah telah dengar dan makbulkan doa kami sekeluarga. Alhamdulillah. 

    Alhamdulillah, ummi selamat dibedah dan sekarang dalam proses pemantauan oleh Doktor dan sesi untuk pulihkan diri (betol ke ayat aku? kehkehkeh paham-paham je le :p) 
Ummi selamat dibedah pada 19 Februari. masuk bilik bedah pukul 8.30 a.m and keluar dalam pukul 2.40pm. Walaupon penat menunggu (aku tak tunggu pon, abah, kakak dan abang tunggu) Alhamdulillah semuanya selamat. Dan sekarang Ummi dah sihat. Dah boleh makan, boleh duduk sudah dan macam-macam lah. I`m happy. :) Terima kasih Allah, kau telah makbulkan doa kami. 

Btw, thanks for the wishes to all my family, bff, classmates,dormates, friends and everyone-lah for my birthday. May Allah bless all of you :) 
*hugs

This is the best wishes! :) 




    

Oh my! sangatlah terharu tengok video ni. Thanks to Ain Fathiah from Russia for the awesome video! 
You make me crying! :'( 
I love You babe :) 

video

till then, bye.

Friday, February 17, 2012

It`s All About Nineteen February

assalamualaikum and hallo peeps!


nineteen february. 

    Banyak perkara yang akan berlaku pada tarikh ini. Firstly, of course my birthday. sweet 19 la konon. pui. hehehe. semakin lama, umur semakin meningkat semakin tua. so sad. Lagi sedih bila umur meningkat, tapi amal tak meningkat. :'( Kenapa jadi camtu? Tanya diri sendiri please :/

     Second, about my mum. Have you read my last entry?  As i said, Ummi patutnya operate hari Selasa lepas, tapi postponed. Oh my. Kenapa boleh jadi camtu? I don`t know. Dan cerita terbaru, Ummi operate this Sunday bersamaan 19 Feb. That`s my day. My birthday! so, I don`t know what to do. Rasa macam takde semangat nak birthday segala bagai. Semoga pembedahan berjalan dengan lancar, selamat semuanya dan Ummi cepat sembuh dan kembali seperti sediakala. amin. InsyaAllah. Rindu nak makan masakan Ummi. Dah 3 weeks tak makan masakan Ummi. So sad :'(

     Third, Majlis Watikah Pelantikan Pengawas. Dupp dap Dupp dapp. Pengawas lah konon, diri tu tak berdisiplin dan terjaga. Nak jaga sekolah konon. hahah. pui. Ape-ape pon semoga majlis berjalan dengan lancar. InsyaAllah.

     Fourth, mula dengan jadual kelas baru. Oh my! Tekanan okay! Ni dah masuk kali ketiga kot jadual ditukar. Sah sah la pasni balik sekolah semakin lewat. And for your information, sekarang setiap sekolah ada 1murid 1sukan. Oh oh oh. Tak suka! Dah la separuh hari duduk dalam kelas pastu sambung pulak dengan 1murid 1sukan tu sampai petang. Sangatlah tak cantik dan tak suke dengan jadual baru ini. Sungguh meletihkan. Ape-ape pon, hidup perlu diteruskan. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih uols! :) 



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


eceh ceh ceh ceh. kononnya. Pui! :p



p/s: Apa yang terjadi, mungkin ada hikmah disebaliknya. Moga Allah mempermudahkan urusan-urusan yang akan datang. Tabahkanlah hati menerima ujian dariNya. Mungkin orang lain terima dugaan yang lagi teruk dari yang kita hadapi. 

till then, bye.

Saturday, February 11, 2012

dugaan. dugaan. dugaan. redha :)

Assalamualaikum wbt and haloo people.


Februari 2012. Bulan dan tahun yang penuh dengan dugaan dan cabaran. Awal Februari, guwa dapat berita yang kurang menyenangkan. Bagaikan batu besar hempap ke atas kepala. Ia mengenai Ummi guwa. Ummi sakit. Sakit orang pompuan, pelvic cyst. Sungguh besar dugaan yang Allah berikan kepada kami sekeluarga. Tapi, takpe mungkin ini cara Allah duga hambanya. Nak tengok setakat mana hambanya sabar dengan dugaanNya. Mungkin ramai lagi yang diduga lebih teruk dari ini. Dan kita perlu ingat, Orang yang diduga itu, orang yang disayangi oleh Allah swt. Apa-apa pon redha. Mungkin ada hikmah disebaliknya.Oh ya, Ummi perlu dibedah. InsyaAllah hari Selasa ni, operation akan dijalankan. Harap semuanya selamat, amin. InsyaAllah. And now, Ummi dah masuk hospital. dah 3 hari. Dan 3 hari berturut-turut, guwa pi hospital, teman Bonda tersayang. Nak gembirakan dia. Tanak bagi dia stress dan pikir sangat pasal sakit itu. :)  Moga Ummi tabah lalui semua ini. Semoga cepat sembuh. InsyaAllah. We love you Ummi :) Doakan ummi guwa cepat sembuh dan selamat semuanya ye my cutest reader :) 



Merinduimu Ummi dan menyangimu Ummi & Abah.



Oh ya, satu lagi, kali pertama pi tengok Ummi, guwa tertengok la kat kepala katil tu, then ada whiteboard. Kat atas tu tertulis profile patient, and nama kat bawah sekali tak tahan. Muncul jugak nama ai taw. Tanjat kite taw. Nah tengok buktinya! :) 

this! nampak tak MO YIM tu? DR NADIA! ehehehe. Nama kite lettew :p
Anak rawat Ibu. Nice right? heheh. Perashan lah! kehkehkeh.




till then, byebye.


Friday, February 3, 2012

Salam Maulidurrasul

Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum w.b.t


Beberapa hari lagi umat islam akan menyambut ulangtahun keputeraan junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. Hari cuti umum akan diadakan keraian-keraian islami yang dipenuhi aturcara mengenang Rasulullah s.a.w dengan berselawat merdu, bernasyid dan berceramah. Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya. Di sini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul 2012 buat semua teman seIslam. marilah bersama-sama kita junjung kecintaan pada baginda SAW.


till then, bye.

Tuesday, February 21, 2012

Alhamdulillah. Allah dengar doa kami

Assalamualaikum wbt and hallo people!


Alhamdulillah. Bersyukur kepada Allah swt atas segala yang Dia berikan kepada kami. Alhamdulillah Allah telah dengar dan makbulkan doa kami sekeluarga. Alhamdulillah. 

    Alhamdulillah, ummi selamat dibedah dan sekarang dalam proses pemantauan oleh Doktor dan sesi untuk pulihkan diri (betol ke ayat aku? kehkehkeh paham-paham je le :p) 
Ummi selamat dibedah pada 19 Februari. masuk bilik bedah pukul 8.30 a.m and keluar dalam pukul 2.40pm. Walaupon penat menunggu (aku tak tunggu pon, abah, kakak dan abang tunggu) Alhamdulillah semuanya selamat. Dan sekarang Ummi dah sihat. Dah boleh makan, boleh duduk sudah dan macam-macam lah. I`m happy. :) Terima kasih Allah, kau telah makbulkan doa kami. 

Btw, thanks for the wishes to all my family, bff, classmates,dormates, friends and everyone-lah for my birthday. May Allah bless all of you :) 
*hugs

This is the best wishes! :) 




    

Oh my! sangatlah terharu tengok video ni. Thanks to Ain Fathiah from Russia for the awesome video! 
You make me crying! :'( 
I love You babe :) 

video

till then, bye.

Friday, February 17, 2012

It`s All About Nineteen February

assalamualaikum and hallo peeps!


nineteen february. 

    Banyak perkara yang akan berlaku pada tarikh ini. Firstly, of course my birthday. sweet 19 la konon. pui. hehehe. semakin lama, umur semakin meningkat semakin tua. so sad. Lagi sedih bila umur meningkat, tapi amal tak meningkat. :'( Kenapa jadi camtu? Tanya diri sendiri please :/

     Second, about my mum. Have you read my last entry?  As i said, Ummi patutnya operate hari Selasa lepas, tapi postponed. Oh my. Kenapa boleh jadi camtu? I don`t know. Dan cerita terbaru, Ummi operate this Sunday bersamaan 19 Feb. That`s my day. My birthday! so, I don`t know what to do. Rasa macam takde semangat nak birthday segala bagai. Semoga pembedahan berjalan dengan lancar, selamat semuanya dan Ummi cepat sembuh dan kembali seperti sediakala. amin. InsyaAllah. Rindu nak makan masakan Ummi. Dah 3 weeks tak makan masakan Ummi. So sad :'(

     Third, Majlis Watikah Pelantikan Pengawas. Dupp dap Dupp dapp. Pengawas lah konon, diri tu tak berdisiplin dan terjaga. Nak jaga sekolah konon. hahah. pui. Ape-ape pon semoga majlis berjalan dengan lancar. InsyaAllah.

     Fourth, mula dengan jadual kelas baru. Oh my! Tekanan okay! Ni dah masuk kali ketiga kot jadual ditukar. Sah sah la pasni balik sekolah semakin lewat. And for your information, sekarang setiap sekolah ada 1murid 1sukan. Oh oh oh. Tak suka! Dah la separuh hari duduk dalam kelas pastu sambung pulak dengan 1murid 1sukan tu sampai petang. Sangatlah tak cantik dan tak suke dengan jadual baru ini. Sungguh meletihkan. Ape-ape pon, hidup perlu diteruskan. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih uols! :) 



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


eceh ceh ceh ceh. kononnya. Pui! :p



p/s: Apa yang terjadi, mungkin ada hikmah disebaliknya. Moga Allah mempermudahkan urusan-urusan yang akan datang. Tabahkanlah hati menerima ujian dariNya. Mungkin orang lain terima dugaan yang lagi teruk dari yang kita hadapi. 

till then, bye.

Saturday, February 11, 2012

dugaan. dugaan. dugaan. redha :)

Assalamualaikum wbt and haloo people.


Februari 2012. Bulan dan tahun yang penuh dengan dugaan dan cabaran. Awal Februari, guwa dapat berita yang kurang menyenangkan. Bagaikan batu besar hempap ke atas kepala. Ia mengenai Ummi guwa. Ummi sakit. Sakit orang pompuan, pelvic cyst. Sungguh besar dugaan yang Allah berikan kepada kami sekeluarga. Tapi, takpe mungkin ini cara Allah duga hambanya. Nak tengok setakat mana hambanya sabar dengan dugaanNya. Mungkin ramai lagi yang diduga lebih teruk dari ini. Dan kita perlu ingat, Orang yang diduga itu, orang yang disayangi oleh Allah swt. Apa-apa pon redha. Mungkin ada hikmah disebaliknya.Oh ya, Ummi perlu dibedah. InsyaAllah hari Selasa ni, operation akan dijalankan. Harap semuanya selamat, amin. InsyaAllah. And now, Ummi dah masuk hospital. dah 3 hari. Dan 3 hari berturut-turut, guwa pi hospital, teman Bonda tersayang. Nak gembirakan dia. Tanak bagi dia stress dan pikir sangat pasal sakit itu. :)  Moga Ummi tabah lalui semua ini. Semoga cepat sembuh. InsyaAllah. We love you Ummi :) Doakan ummi guwa cepat sembuh dan selamat semuanya ye my cutest reader :) 



Merinduimu Ummi dan menyangimu Ummi & Abah.



Oh ya, satu lagi, kali pertama pi tengok Ummi, guwa tertengok la kat kepala katil tu, then ada whiteboard. Kat atas tu tertulis profile patient, and nama kat bawah sekali tak tahan. Muncul jugak nama ai taw. Tanjat kite taw. Nah tengok buktinya! :) 

this! nampak tak MO YIM tu? DR NADIA! ehehehe. Nama kite lettew :p
Anak rawat Ibu. Nice right? heheh. Perashan lah! kehkehkeh.




till then, byebye.


Friday, February 3, 2012

Salam Maulidurrasul

Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum w.b.t


Beberapa hari lagi umat islam akan menyambut ulangtahun keputeraan junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. Hari cuti umum akan diadakan keraian-keraian islami yang dipenuhi aturcara mengenang Rasulullah s.a.w dengan berselawat merdu, bernasyid dan berceramah. Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya. Di sini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul 2012 buat semua teman seIslam. marilah bersama-sama kita junjung kecintaan pada baginda SAW.


till then, bye.